TAKE-OVER ARCHIEF: Zoomen met acteurs en makers in Coronatijd

/

MALOU GORTER

Hoe is het om actrice te zijn in Coronatijd? Dit vroegen amba's Ninke en Joey aan Toneelschuur oogappel Malou Gorter!

Malou Gorter kennen we als actrice in talloze toneelvoorstellingen en tv-series zoals Oogappels en Mocro Maffia. Als geboren Haarlemse werd zij praktisch geboren in de Toneelschuur, tijdens deze coronacrisis heeft ze moeite haar draai te vinden in online en coronaproof theater, strijdt ze volop voor meer steun voor theater en cultuur in het algemeen en hoopt ze in deze barre tijden dat meer mensen cultuur als eerste levensbehoefte erkennen. Want een leven zonder theater, dat lijkt haar echt verschrikkelijk!

STEEF DE JONG

Amba Christopher Hatton met bezoeker én theatermaker Steef de Jong. Zij kennen elkaar nog van Starring# 22: Naxos, de regie van Steef waarin Christopher meespeelde.

Hoe was het voor Steef om midden in de tournee te moeten stoppen met het spelen van SISY BOY? Hoe vult Steef nu zijn dagen? Maar Steef wil ook graag weten hoe het met Christopher gaat. Hij speelde net in een jongerenvoorstelling bij ITA toen de lockdown kwam en zou een theatercursus in Londen gaan doen. En Steef heeft nog een hele fijne scoop voor alle theaterliefhebbers!


JESSE MENSAH

Sterre zoomde met acteur Jesse Mensah. Hij zou te zien zijn in de Toneelschuur  Productie Kasimir en Karoline in regie van Nina Spijkers, maar deze voorstelling werd uitgesteld vanwege de Coronacrisis. Eerder was hij ook te zien in Weg met Eddy Bellegueule en de serie ANNE+.