Toppers Die Je Volgens Nicole Niet Mag Missen Dit Seizoen

/

Een klein vreugdedansje, want we kunnen weer naar de Schuur! Ik, Nicole, mocht het aanbod voor komend seizoen alvast even doorspitten om zo al je culturele verlangens te kunnen vervullen, dus hierbij wat tips voor september en oktober. Doe ermee wat je wil. Ik heb er in ieder geval ENORM veel zin in.


TIP 1: ÉTÉ 85 Dit plaatje gaat over de grootse en meeslepende eerste liefde van Alexis en is gebaseerd op de prachtige roman Dance on my grave van Aidan Chambers. Er zijn best wat vergelijkingen te maken met Call me by your name, dus maak je alvast klaar voor een enorm intense en heftige liefde, want ook hier gaat het om een hartverscheurend verhaal. Vanaf nu te zien!


De kaarten van deze film gaan hard, zorg hier dat je een plekje bemachtigt!


TIP 2: DRIE ZUSTERS Afgelopen seizoen regisseerde Eline Arbo de voorstelling Weg met Eddy Bellegueule en sindsdien ben ik walgelijk verliefd op haar. Maar gelukkig is de rest van Nederland dat ook. Zo sprak theaterheld Hans Kesting de lovende woorden in VPRO Mondo: ‘‘Het is zó op alle niveaus geslaagd!’’ De reprise in Haarlem is alweer uitverkocht, maar goed nieuws: dit najaar komt Eline terug met Drie Zusters! Je kunt de klassieker van Anton Tsjechov vanaf 24 oktober zien in de Schuur.


Wees er snel bij! Tot en met 31 Oktober is nu al uitverkocht (ja echt)! Kaarten voor December vind je hier.


TIP 3: SHOOT YOUR SHOT #16 Filmliefhebbers opgelet! De filmschuur geeft jou de kans om je eigen filmtalenten te laten floreren tijdens de nieuwe editie van Shoot Your Shot #16. Met dit jaar als thema ON/OFF. Je mag echt helemaal losgaan; een intiem videoportret, kleurrijke animatie, of rare abstracte film: alles is welkom! Kom uit die luie bioscoopstoel, verzamel al je vrienden en wie weet schittert jouw korte film binnenkort op het doek in de Toneelschuur
Opgeven doe je hier (en dat wil je).


TIP 4: SWEET SIXTEEN is een ontroerende voorstelling over rouw en probeert moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Dunya staat namelijk op het punt om ouder te worden dan haar zus ooit is geweest. Zij maakte een einde aan haar leven op 16-jarige leeftijd. Dit heftige verhaal wordt gespeeld door Hanna van Vliet (Anne+ fans opgelet!) en Sophie Höppener. Sweet Sixteen won zelfs de prijs voor meest indrukwekkende theaterproductie van 2019. Dikke tip van mij dus! Te zien op 8 oktober in onze geliefde Schuurtje.Bemachtig hier jouw kaarten, mis hem niet!


TIP 5: REAL BOYS Dit Belgisch collectief van (zeer knappe!) acteurs en muzikanten stond vorig jaar nog naakt te spelen in de Schuur. Nu komen ze opnieuw terug met een waanzinnige voorstelling. More Dogs bezingen genderfluïditeit en de liefde én proberen ondertussen ook nog ‘echte’ mannen te worden (whatever that means). Deze tragikomische ontsnappingspoging zit weer vol synth-rocky-hiphop-80's muziek, dus 100% Amba approved! Te zien op 29 en 30 September.Kaarten koop je hier.


DE ALLERLAATSTE (MISSCHIEN WEL BELANGRIJKSTE) TIP: Ga zelf lekker zoeken! Gun jezelf de tijd en investeer in een middagje goed scrollen door het mega aanbod op www.toneelschuur.nl. Zo kom je achter de mooiste verborgen pareltjes in de Schuur. Wij staan in ieder geval weer te popelen om je met open armen te ontvangen <3.