BLOG

De edele kunst van woordkunst

Lukas schreef een stukje over de edele kunst van woordkunst. Hij vertelt kort wat het voor hem betekent en hij laat weten dat er in de Schuur mooie dingen aankomen die hiermee te maken hebben. Bovendien daagt hij jou uit om woorden op papier te gaan zetten en misschien zelfs wel het podium op te stappen?!

Lees het volledige artikel

Do Not Hesitate: Nagesprek in de Schuur

Do Not Hesitate is nu in de bioscoop! Schuurjongeren Lukas Gerber en Niels Kievits interviewden Shariff Korver en Joes Brauers afgelopen zaterdag. Was je niet bij het nagesprek? Geen zorgen! Hou @schuurjongeren op insta in de gaten. We houden je op de hoogte van onze volgende nagesprekken.

Lees het volledige artikel

Waar gaat de hype rondom Squid Game nou eigenlijk over?

In de eerste maand na de lancering sleepte de Koreaanse drama serie Squid Game 142 miljoen individuele kijkers binnen. De Netflix serie verbrak - of verpletterde - hiermee Bridgerton’s record met (maar) 82 miljoen kijkers in de eerste maand. In negentig landen is het de meest bekeken serie ooit. Ook op sociale media kan je niet om het succes van de serie heen: het is een wereldwijde hit. Maar wat is zo goed aan serie? En vanwaar de hype?

Lees het volledige artikel

Eindelijk écht contact

Ha lieve mensen, daar zijn we weer! De Schuurjongeren zijn up and running en wij zijn mega blij dat de Schuur weer in volle bezetting open is. Ja, de Schuur... De meningen zijn ietwat verdeeld over onze nieuwe naam. Eigenlijk werd de Toneelschuur in de volksmond door velen al Schuur genoemd, dus wat mij betreft een prima verandering. Helemaal als je hoort waarvoor het staat: kortere naam, bredere programmering. Ik vind het geniaal. Meer dans, muziek, spoken word en zelfs dj’s (!). Wij zijn daar helemaal voor!

Lees het volledige artikel

Foto door Lieke Romeijn

Negen prikkelende audiobelevingen over man-zijn zonder gêne: dit is BLOOS de mannen

/Theater

Kruip in je cocon en laat je meevoeren in een van de negen persoonlijke verhalen van negen verschillende mannen. Een individuele, prikkelende audiobeleving over een lieve man, boze man, zwijgende man, dromende man, blozende man. Ruimte voor het man-zijn in iedere generatie en in al zijn vormen. Intiem en zonder gêne. Anouk vertelt je waarom je BLOOS de mannen niet mag missen.

Lees het volledige artikel

Is een filmstudie iets voor jou?

Is een filmstudie iets voor jou? Niels interviewt in deze video Job van Helden en Nico Strik. Zij volgen allebei een filmopleiding aan de HKU. Ze vertellen onder andere wat er zo leuk is aan de camera, wat het vetste project is waar ze tot nu toe aan mee hebben gewerkt, en dat je je niet moet laten afschrikken door de toelatingscijfers.

Lees het volledige artikel