BLOG

Eindelijk écht contact

/Mathilde van der Linden/

Ha lieve mensen, daar zijn we weer! De Schuurjongeren zijn up and running en wij zijn mega blij dat de Schuur weer in volle bezetting open is. Ja, de Schuur... De meningen zijn ietwat verdeeld over onze nieuwe naam. Eigenlijk werd de Toneelschuur in de volksmond door velen al Schuur genoemd, dus wat mij betreft een prima verandering. Helemaal als je hoort waarvoor het staat: kortere naam, bredere programmering. Ik vind het geniaal. Meer dans, muziek, spoken word en zelfs dj’s (!). Wij zijn daar helemaal voor!

Lees het volledige artikel

Foto door Lieke Romeijn

Negen prikkelende audiobelevingen over man-zijn zonder gêne: dit is BLOOS de mannen

/Anouk Harkmans/Theater

Kruip in je cocon en laat je meevoeren in een van de negen persoonlijke verhalen van negen verschillende mannen. Een individuele, prikkelende audiobeleving over een lieve man, boze man, zwijgende man, dromende man, blozende man. Ruimte voor het man-zijn in iedere generatie en in al zijn vormen. Intiem en zonder gêne. Anouk vertelt je waarom je BLOOS de mannen niet mag missen.

Lees het volledige artikel

Is een filmstudie iets voor jou?

/

Is een filmstudie iets voor jou? Niels interviewt in deze video Job van Helden en Nico Strik. Zij volgen allebei een filmopleiding aan de HKU. Ze vertellen onder andere wat er zo leuk is aan de camera, wat het vetste project is waar ze tot nu toe aan mee hebben gewerkt, en dat je je niet moet laten afschrikken door de toelatingscijfers.

Lees het volledige artikel

Inglourious Basterds: Een Tarantinoïsch meesterwerk

/

De werken van Quentin Tarantino zijn voor veel schrijvers, filmmakers of simpelweg filmliefhebbers zoals ik het voorbeeld van literaire én vermakelijke film. Een Tarantino zit namelijk naast bijzondere verwijzingen en harde symboliek ook bomvol humor en een flinke dosis (zinloos) geweld. Zijn zevende geschreven en geregisseerde film - zesde vindt Tarantino zelf, omdat hij de twee Kill Bills als één rekent - ‘Inglourious Basterds’ (2009) is hiervan nog wel het beste voorbeeld en bovendien: mijn favoriete film ever ooit. Wat maakt Tarantino nou tot zo’n veelzijdig meester in film?

Lees het volledige artikel

Eindejaarslijst: Films

/

Rondom de jaarwisseling brengen wij jullie iedere week onze top 3 met favorieten. Favoriete films, makers, voorstellingen en acteurs waar we niet omheen konden dit jaar, of die niet de aandacht hebben kunnen krijgen die zij overduidelijk WEL verdiende. Vandaag sluiten Niels en Meike af met onze favoriete films van 2020.

Lees het volledige artikel

Eindejaarslijst: Acteurs

/

Rondom de jaarwisseling brengen wij jullie iedere week onze top 3 met favorieten. Favoriete films, makers, voorstellingen en acteurs waar we niet omheen konden dit jaar, of die niet de aandacht hebben kunnen krijgen die zij overduidelijk WEL verdiende. Vandaag zijn onze sterren op de planken aan de beurt. Gijs en Ninke delen onze favoriete acteurs van 2020. Wiens performance liet ons niet los? En welke acteurs moet je zeker in de gaten blijven houden?

Lees het volledige artikel

Eindejaarslijst: Makers

/

Rondom de jaarwisseling brengen wij jullie iedere week onze top 3 met favorieten. Favoriete films, makers, voorstellingen en acteurs waar we niet omheen konden dit jaar, of die niet de aandacht hebben kunnen krijgen die zij overduidelijk WEL verdiende. Vandaag delen Sterre en Anouk een paar makers - kostuum- of decorontwerpers, regisseurs, muziekproducers en iedere andere creatieve duizendpoot die je je voor kunt stellen - die na dit jaar wat extra lof en aandacht verdiend hebben!

Lees het volledige artikel