BLOG

Film in Donkere Tijden

Het wordt buiten kouder en donkerder en we kunnen weinig kanten op. We moeten allemaal zoveel mogelijk thuis zitten en wachten op betere tijden. Normaal gesproken is de winter een ideale tijd om naar het theater of naar de film te gaan, maar dat is nu een stuk lastiger, theatervoorstellingen worden afgelast of theaters zijn helemaal dicht. De meeste bioscopen waren nog wel te bezoeken, maar ook die moeten nu weer tijdelijk dicht . Zo is dat nu ook in de Toneelschuur & Filmschuur, even geen theater en film. Toch willen we ons bezig blijven houden met cultuur, want dat is leuk en belangrijk. Hoe kan je dat nou doen in deze tijd waarin er zo weinig culturele activiteiten zijn? Daar gaan we het in dit stukje over hebben. We focussen nu even op films, want toneelstukken zijn toch wat minder makkelijk te bekijken vanuit eigen woonkamer. Hier volgen een aantal tips en aanraders om bezig te blijven met film in deze periode van minimale culturele ontwikkeling.

Lees het volledige artikel

​Anouk in gesprek met Rebekka Wormann over Drie Zusters

Deze week zou de Toneelschuur Productie Drie Zusters van Eline Arbo schitteren op ons toneel. De moderne bewerking van deze Tsjechov klassieker laat vanwege we weten allemaal wat nog even op zich wachten. Rebekka Wormann, verantwoordelijk voor de kostumering, weet ons moeiteloos duidelijk te maken waarom het lange wachten op deze nieuwe productie het dubbel en dwars waard zal zijn.

Lees het volledige artikel

Drie Zusters

Mogelijk heb je het al voorbij zien komen. De Drie Zusters is de allernieuwste Toneelschuurproductie, geregisseerd door Eline Arbo. Het stuk en vrouwenemancipatie kun je bijna niet los van elkaar zien. Mathilde geeft vandaag een beetje achtergrond over de relatie tussen deze twee.

Lees het volledige artikel

Van Grease naar Ladybird: coming-of-age films door de jaren heen

De coming-of-age: de film die ons allen begrepen, gehoord en nostalgisch laat voelen. We hebben allemaal wel onze favorieten. We zijn er mee opgegroeid. Ze lieten ons nadenken over wat we juist wel of juist helemaal niet wilden, en wie we wilden zijn. Het heeft ons verschillende manieren van denken en leven laten zien. Heeft ons lessen geprobeerd te leren en ons ook gewoon keihard laten gieren. Maar hoe heeft deze soort film zich over de jaren ontwikkeld?

Lees het volledige artikel

Anouk interviewt filmmaker Vincent Boy Kars

/Interviews

Schuurjongere Anouk belde met regisseur Vincent Boy Kars: een aanstormend (of mogen we inmiddels zeggen “aangestormd”?) talent en frisse wind door documentaire land. Hij vertelt ons over zijn geloof in de maakbaarheid van het leven en het belang van experimenteren en grenzen verleggen binnen het film maken. ​“Als je niet echt open staat voor iets nieuws, snap ik dat mijn films best irritant kunnen zijn.”

Lees het volledige artikel