BLOG

Drie Zusters

/

Mogelijk heb je het al voorbij zien komen. De Drie Zusters is de allernieuwste Toneelschuurproductie, geregisseerd door Eline Arbo. Het stuk en vrouwenemancipatie kun je bijna niet los van elkaar zien. Mathilde geeft vandaag een beetje achtergrond over de relatie tussen deze twee.

Lees het volledige artikel

Van Grease naar Ladybird: coming-of-age films door de jaren heen

/

De coming-of-age: de film die ons allen begrepen, gehoord en nostalgisch laat voelen. We hebben allemaal wel onze favorieten. We zijn er mee opgegroeid. Ze lieten ons nadenken over wat we juist wel of juist helemaal niet wilden, en wie we wilden zijn. Het heeft ons verschillende manieren van denken en leven laten zien. Heeft ons lessen geprobeerd te leren en ons ook gewoon keihard laten gieren. Maar hoe heeft deze soort film zich over de jaren ontwikkeld?

Lees het volledige artikel

Anouk interviewt filmmaker Vincent Boy Kars

/Interviews

Schuurjongere Anouk belde met regisseur Vincent Boy Kars: een aanstormend (of mogen we inmiddels zeggen “aangestormd”?) talent en frisse wind door documentaire land. Hij vertelt ons over zijn geloof in de maakbaarheid van het leven en het belang van experimenteren en grenzen verleggen binnen het film maken. ​“Als je niet echt open staat voor iets nieuws, snap ik dat mijn films best irritant kunnen zijn.”

Lees het volledige artikel

TAKE-OVER ARCHIEF: Zoomen met acteurs en makers

/

Tijdens de Coronacrisis (video)belden we iedere week met een acteur, maker of trouwe bezoeker van de Toneelschuur en Filmschuur om te horen hoe het met ze ging in een tijd waarin alles vrijwel stil stond. Deze interviews werden afgenomen in het kader van Schuur Online, die wij als Schuurjongeren voor een week overnamen.

Lees het volledige artikel